«№15 орта мектебі» КММ 2022-23 оқу жылындағы атқарылған іс-шаралар бойынша ақпарат
«№15 орта мектебі» КММ 2022-23 оқу жылындағы атқарылған іс-шаралар бойынша ақпарат
№ | Іс-шаралар аталуы | Атқарылған іс-шаралар |
1. | КР денсаулық сақтау министірінің 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығымен бекітілген «Мектептегі тамақтандыруды ұйымдастырудың Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптарға сәйкестігіне» | 1.Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыру, жұмыс жоспарын жасау,бұйрық шығару, жекелеген санаттағы оқушыларды анықтап, тізімін жасау. 2.Бракераждық комиссия мүшелерін құру. Ай сайын асханаға тексеріс жүргізу, акт толтыру, асхананың тазалығына мониторинг жасау. |
2. | «ҚР Үкіметінің 2012» жылғы 12 наурыздағы №320 Қаулысымен бекітілген мектепте бір рет тамақтандыру нормаларының сақталуы» | Жергілікті білім беру қорынан тамақтанатын оқушылардың тамақтандырылуын қадағалау; Перспективалық ас мәзіріне сәйкес 1-4 сынып оқушылары үшін 370 тг (200гр) 5-11 сынып оқушылары үшін 490 тг (250гр) |
3. | «Балалардың маусымдылығы мен жас ерекшеліктерін ескере отырып, оқушылардың тамақтану рационы бойынша бірынғай стандарттарды еңгізілгені» | Жеткізілетін тамақ өнімдеріне, оларды тасымалдауға, сақтауға, тағамдарды дайындауға және таратуға ас блогының жай-күйіне қойылатын барлық санитариялық-эпидемиологиялық талаптардың сақталуын қадағалау; Тамақтанудың санитариялық –гигиеналық қауіпсіздігін қамтамасыз етуді қамту; Перспективалық маусымдық (жаз-күз, қыс-көктем) екі апталық мәзірді орта медицина қызметкері тәуліктік азық-түлік жиынтығының бекітілген нормаларына сәйкес жасайды. Тәуліктік рационы өнімдерінің бір бөлігі (сүт,нан, қант, сары май, көкөністер) күнделікті мәзірге тәуліктік жиынтықтың нормаларына сәйкес енгізіледі. |
5. | «Фортификацияланған ұн мен йодталған тұзды түзетін объектілердің ас блоктарында пайдаланылуы» | Асхана меңгерушісінен сертификат, поставщикпен келісім-шартты алып күнделікті мониторинг жасалды. |
Әлеуметтік педагог А.Жунусова